Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Днес и утре в Кърджали ще заседава УС на НСОРБ

 06 Юли 2006

Днес и утре в Кърджали ще заседава УС на НСОРБ.В заседанието ще вземат участие неговият председател Красимир Мирев,който е и кмет на община Търговище,а също така и кметовете на Габрово,Гоце Делчев,Троян,Смолян,Стара Загора ,Белослав,Мездра и други.
Изнесените заседания са вече наложена практика в работата на Сдружението и заседанието в Кърджали не е изключение, обяви кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис ,който е и зам.председател на НСОРБ.
В дневния ред на заседанието една от точките включва определяне броят на представители на Сдружението в Съвета за децентрализация.На 5 юни т.г. Министерският съвет прие Стратегия за децентрализация и Програма за изпълнението й. Като орган за координация по изпълнението на стратегията и програмата се създава Съвет по децентрализация. Членове на Съвета ще бъдат 11 представители на централната власт и 11 представители на местната власт.
На следващо място ще бъде разгледана рамката за провеждане на годишната среща на местните власти през 2006 година,позицията на НСОРБ относно промени в Закона за общинския дълг.На заседанието ще бъдат представени и обобщените резултати след направеното допитване за промени в ЗМСМА.Ще бъде разгледан и въпросът,свързан с предоставяне на база от община Габрово за създаване на Център за обучение на местните власти,както и стартиране на съвместен проект с “БТК” АД за подпомагане на детски заведения и дейности в общините.


 Прочитания: 2523 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign