Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали-домакин на Национален поход на жените – туристки

 26 Февруари 2013

Община Кърджали е домакин на 53-тия Национален туристически поход на жените – туристки, организиран от Българска федерация по туризъм, Община Кърджали и Туристическо дружество – „Кърджали”, който ще се проведе от 28.02 до 04.03. 2013 г.
250 жени - туристки от цяла България ще вземат участие в организираното мероприятие. В чест на Националния празник 3- ти март и 8-ми март - Международен ден на жената, участничките в похода ще посетят Археологически комплекс Перперикон, „Татул” , Дяволския мост, ще направят преход до местността „Дамбала” и „Орловите скали”. Участничките в похода ще изразят своята солидарност с жените от цял свят в борбата за мир, социален прогрес и демокрация и ще участват в шествието и програмата на Община Кърджали за 3-ти март.
Проявата е І – ва категория на трудност и има за цел да въздейства благотворно върху здравето на участничките в похода, да придобият навици за природосъобразен начин на живот, да популяризират туризма сред жените, като начин на активен отдих и покриване изискванията по НСК за разрядите по туризма.
Официалното посрещане на жените туристки ще се състои на 28.02.2013г. от 12.30ч.на паметника на „Васил Левски”.


 Прочитания: 1129 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign