Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Туристки от цяла България превземат Източните Родопи

 28 Февруари 2013

Днес в Кърджали стартира 53-то издание на националния поход на жените туристки, този път те избраха да покоряват красотите на Източните Родопи в продължение на 4 дни. Той е организиран от Българската федерация по туризъм и туристическото дружество в Кърджали. В похода участват 103 жени от 41 клубове на 31 селища на страната по пешеходен туризъм.
Най-младата участничка е 20-годишната Джесика Велинова от Горна Оряховица, а най-възрастната е Недка Панайотова от Велинград на 81 години. Елена Топалова от Кърджали е ръководител на похода, а водач – Петранка Мавродиева. В похода участва и изпълнителния секретар на федерацията Делка Кавръкова.
Маршрутът на похода преминава през скалното светилище Перперикон и скалните гъби край село Бели пласт. Утре туристките ще посетят светилището Татул, а на 2 март – Дяволския мост и тракийските орлови скали. На трети март участничките националния поход ще се включат в шествието и тържественото отбелязване на националния празник на Р България в Град Кърджали.
Главният специалист в община Кърджали Нели Попова поздрави участничките и им пожела леки пътеки из красотите на Източните Родопи.

Още снимки
 Прочитания: 1415 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign