Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Първомартенски празник в ОУ "Никола Йонков Вапцаров" в с. Рани лист

 01 Март 2013

Баба Марта дойде и при учениците от ОУ „Никола Йонков Вапцаров” в с. Рани лист. Ентусиазма от посрещането на Баба Марта в училището започна месец преди това. По класове децата правеха мартеници за благотворителния базар, който се откри в деня на общоучилищната родителска среща на 19 февруари. От тогава всеки ден ученици под ръководството г-жа Янка Кирева, възпитател на 6 и 7 клас, продават мартенички. Събраните средства са предвидени за подпомагане на социално слаби изявени ученици.
Днес по традиция всички ученици, учители и помощен персонал бяха закичени с мартенички от дългоочакваната старица. Баба Марта не подмина и „Дървото на знанието”, като го окичи с най-красивите мартеници и картички.
На гости на учениците бяха децата от ЦДГ „Пролет” от с. Рани лист, които поздравиха всички присъстващи на празника с песнички и получиха мартенички от Баба Марта.Радостта на всички бе огромна, веселието – неописуемо. Достоен финал за празника бе прескачането на огъня за здраве, в което се включиха и малки и големи.
Още снимки
 Прочитания: 1560 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign