Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Децата на Кърджали посрещнаха Баба Марта с арт шоу на ОДК

 01 Март 2013

Истинско първомартенско тържество се завихри днес в салона на Дома на културата в Кърджали. Деца от училища на община Кърджали го препълниха, не само с физическото си присъствие, но и с неизчерпаемата си лъчиста детска енергия, усмивки, смехове, викове, аплодисменти. Предусещането за празник се подклаждаше от очакването на любимата Баба Марта, която щеше да вържи на всяко едно дете мартеничка.
И това очакване майсторски беше подгрявано от талантите на школите към Обединения детски комплекс в Кърджали. Нямаше как този празник да мине и без любимия на всички Роко-Коко, който през цялото време се хвалеше пред децата колко хубаво танцува, колко хубаво пее, какви хубави гатанки задава. А детската публика от салона ту го аплодираше, ту отричаше понякога безпричинните му хвалби.
Той и водещите непрекъснато влизаха в спорове, а съдници отново бяха децата от салона. Намесваха се малките артисти от ОДК в ролите на Кумица и Лисица, на двата хитри котарака. Диалозите бяха прекъсвани от талантливите изпълнения на танцовите състави, които представиха Гагнъм стайл, брейк, валс, певческата група „До Ре Ми”.
А истински екшън на сцената на Дома на културата предизвикаха малките и големи момичета и момчета от школата по карате към ОДК.
Бурни аплодисменти взривиха салона на дома на културата при появата на самата Баба Марта, която се прояви като истинска водеща на това детско шоу.
В края на тържеството всички – и малки и големи, излязоха пред Дома на културата, за да прескачат огъня, запален на две малки клади – да изгонят всяко зло и да посрещнат пролетта. А Баба Марта върза на всяко дете мартеничка. Децата получиха и по една медена питка, осигурена от Община Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 2432 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign