Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът върна стария пропускателен режим на гробищата, духовниците влизат без такса

 29 Март 2013

Със заповед на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис ще бъде върнат пропусквателния режим в гробищния парк, без да бъде използвана автоматичната бариера, а там ще могат да влизат без да плащат входна такса всички духовни лица, независимо от къде са. Това съобщи днес лично градоначалникът, който бе потърсен за коментар във връзка с разрастващият се конфликт след поставянето на автоматична бариера пред централния портал на Гробищният парк в Кърджали.
Автоматичната бариера се оказа в центъра на разменени реплики в медийното пространство между Общинско предприятие „Обредни дейности” към община Кърджали частна погребална фирма „Ритуал” ЕООД. За три дни конфликта прерасна в скандал, в който основно действащо лице стана енорийският свещеник Отец Петър. На два пъти – вчера и днес той нанесе повреди на новото пропусквателно устройство, разгневен, че не е допускан до гробищния парк без да заплати таксата от 50 стотинки, които задействат автоматичната бариера. Свещеникът е категоричен, че гробищният парк се явява и негово работно място при отслужване на опела и панихиди.
Ответната страна в лицето на директорката на Обредния дом в Кърджали пък е категорична, че такава такса трябва да се плаща от всички, независимо от това дали са свещеници или не. Аргументът й е, че предприятието, ръководено от нея е единственото, което е упълномощено да управлява и стопанисва гробищния парк и всички трябва да се съобразяват с правилата.
Напрежението между двете страни достигна и до кмета, на който му се наложи да вземе бързо решение, за да омиротвори враждуващите страни.
Коментирайки случая инж.Хасан Азис определи случилото се като ненормално и в него прозря повече междуличностни отношения, отколкото такива от друг характер. Той заяви, че от страна на община Кърджали няма да бъде подадена жалба за нанесени имуществени вреди.


 Прочитания: 1562 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign