Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Млади червенокръстци помагат на връстници по проект „Научи ме да помагам”

 18 Април 2013

На 17 април в Помощното училище с интернат „Д-р Петър Берон” – Кърджали доброволци на БМЧК от клуб "Сподели усмивка" проведоха първата среща с целевата група по проект "Научи ме да помагам" по програма "Партньори за социална промяна". Проектът има задачата да помогне на млади хора със специфични нужди да повярват в себе си, да могат да си помогнат сами и да знаят как да окажат първа помощ на пострадал.
Доброволците на клуба смятат, че общуването с децата от целевата група ще ги направи по – отворени за контакти, по-отговорни и отзивчиви и ще ги научи да вземат самостоятелни решения. За това те са подготвили много нагледни материали и чрез игри и интерактивни методи ще приобщават възпитаниците на интерната към идеята на проекта.
В рамките на проекта предстои доброволци и деца от „П. Берон” да създадат сами „Ателие по първа помощ” в училището, в което ще се провеждат обученията на учениците от интерната по оказване на първа долекарска помощ, там те ще се запознаят с техниките на спасяване и най-вече ще добият знания за това как да не предизвикват инциденти, застрашаващи тяхното здраве.
Голяма част от материалите за Ателието са предоставени безвъзмездно от фирма „Ангротех” и неговия управител Наско Караджов. По този начин доброволците на БМЧК – Кърджали доказват и възможностите си за привличане на хуманитарна подкрепа в полза на уязвими свои връстници.

Още снимки
 Прочитания: 1497 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign