Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Гала-концерт

 12 Юли 2006

Тази вечер от 18,00 часа на спортна площадка “Арена-Спартак “ в Кърджали ще започне гала - концертът на участниците в Петия Балкански фестивал на турския фолклор. На сцената своето танцово , песенно и инструментално майсторство ще представят гостуващите групи от чужбина - Скопие , Македония , “Караелмаз “ от град Зонгулдак ,Турция ,”Джемиле” от област Крим , Украйна. Заедно с тях ще бъдат и местни състави от читалище “Юмер Лютви “Кърджали , читалище “Назъм Хикмет “ Шумен , читалище “Нов живот “Момчилград и село Странджево , община Крумовград.
Фестивалът бе открит на 10 юли в областния град . Домакини са Кърджали и седемте общини в областта. В продължение на три дни участниците изнесоха представления в Джебел , Ардино , Крумовград , Черноочене и Момчилград,където навсякъде се радваха на много аплодисменти и овации от публиката.
Очаква се тази вечер на гала – концерта гости да бъдат Агнес Зашева - главен секретар на МК, Мюмюн Тахир - главен експерт и Радка Петрова - началник “Връзки с обществеността и медийна политика “ в културното ведомство. Покана да присъства на закриването на Петия Балкански фестивал на турския фолклор е получил и поетът Иван Есенски - член на УС на СБП и зам .- главен редактор на литеретурния вестник “Словото “ .


 Прочитания: 3094 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign