Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Покана

 09 Май 2013

Децата от ОДЗ "Ян Бибиян" - Кърджали канят всички граждани и гости на областния град да посетят техния концерт на 10 май (петък) в залата на читалище "Обединение" от 16.00 часа. С трепет и особена радост малките певци очакват своята първа изява на сцена и разчитат да зарадват многобройна публика.
Изявата на малчуганите е част от поредицата инициативи по проект "Подавам ти ръка", който стартира в началото на годината в детското заведение. Вече два месеца активно протичат допълнителни занимания с децата от етническите малцинства в няколко творчески ателиета. Наред с подготовката за концерта, децата се учат да общуват пълноценно и чрез рисуване, пеене, танци, драматизации. Преди няколко седмици възпитаниците на ОДЗ "Ян Бибиян" имаха удоволствието да почерпят опит от професиопналистите на театрално изкуство, като посетиха постановката "Нероден Петко" на ДКТ "Димитър Димов" - Кърджали отново благодарение на финансирането от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и Европейски социален фонд 2007-2013, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001-4.1.05 “Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”.
Сред основните цели на проект BG051PO001-4.1.05-01 "Подавам ти ръка" е пречупването на изградените неправилни представи за децата от етническите малцинства. Именно чрез своите предстоящи изяви децата ще покажат своите таланти и силни страни. През третата седмица на месец май ще се проведе изложба на творбите от ателиетата "Весели багри" и "Сръчни ръце". Актьорските си заложби ще покажат и децата от ателие "Приказно вълшебство" в последната седмица на май. Малките всезнайковци очакват с нетърпение да посрещнат скъпи гости, да разкрият неповторимите си заложби и да споделят веселите мигове на тези тържества с нови приятели. Очакваме Ви, мили деца и пораснали малчугани!


Инвестира във вашето бъдеще!


 Прочитания: 1500 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign