Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали чества Деня на победата и Деня на Европа

 09 Май 2013

На общоградско тържество, организирано от областната структура на Съюза на ветераните от войните, община Кърджали и Военния клуб пред паметната плоча на загиналите при боевете на Драва и унгарската пуста, се събраха много кърджалийци.
Венци и цветя в знак на признателност към саможертвата на българските войни бяха положени от името на община Кърджали, областна управа, ОД на МВР в Кърджали, Областния съюз на ветераните, държавни институции, неправителствени организации, политически партии и кандидати за народни представители. Паметта на героите, дали живота си за победата над хитлерофашизма, бе почетена с едноминутно мълчание.
Сред гостите на тържеството бяха ветерани от Втората световна война, Кирил Колев, изпълняващ длъжността областен управител, зам.-кметът на община Кърджали Иван Велев, представители на Регионалния военен сектор, Военния клуб, Съюза на офицерите и сержантите от запаса.
По време на тържеството бяха изпълнени химните на България и Европа и познатите стихове на Иван Вазов.”Девети май е обединителна дата за световния мир”, каза в словото си зам.- председателят на Областния съвет на ветераните от войните Павел Петков, който припомни основни моменти от събитията, случили се преди 70 години. Признателните родопчани положиха цветя и венци и на Паметника на руския воин.На 9 май бе почетена паметта за загиналия в Отечествената война кан. подофицер Метакси Ст. Метаксиев от с. Македонци убит 1945 г. в Унгария. Паметната плоча се намира в НЧ "Родопски фар 1938" - КърджалиОще снимки
 Прочитания: 1696 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign