Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

РИМ Кърджали отваря врати в Нощта на музеите

 18 Май 2013

РИМ Кърджали се присъединява към европейската инициатива Нощ на музеите. Програмата в събота ще започне в 18.30 ч. с представяне на книгата на д-р Иван Чокоев „Архиерейски литургични одежди от средновизантийския период”, едно задълбочено изследване на откритите преди години в манастирски комплекс „Св.Йоан Предтеча” Кърджали златотъкани одежди, съобщи директорът на музея Павел Петков.
В двора на музея гостите ще бъде експонирана изложбата „Дивият свят на Източните Родопи”, предизвикала силен интерес и в столицата. Вечерта ще продължи с концерт на дуо Съншай Мемори и Емил Димов с акустична китара.Всички зали на музея ще бъдат отворени докато има посетители.
Над 52 хиляди гости са посетили РИМ Кърджали през 2012 г. или с десет хиляди повече от предходната година. Фондовете са се увеличи с над 400 единици.
Милата година музеят бе домакин на Международна конференция, посветени но 100 -годишнината от Балканската война, с участието на над 18 учени.Тогава за първи път кърджалийци и гостите на града успяха да видят златното монетно съкровище, открито на Перперикон през лятото на 2012 г.


 Прочитания: 1362 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign