Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

„Усмихнатите деца на България” и в Кърджали

 30 Май 2013

Флашмоб, част от кампанията „Усмихнатите деца на България” ще се проведе в Кърджали на 1 юни от 9,30 часа, в парк „Арпезос- Север” и пред паметника на Освободителите в градската градина.
Кампанията се организира по повод 10 годишнината от учредяването на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето. Кърджали е един от 28-те областни града, където ще се реализират проявите свързани с годишнината. В рамките на флашмоба в Кърджали младежите ще изобразят една детска усмивка. За града с най-голяма усмивка е предвидена награда.
Основната мисия на Съвета е да представи гледната точка на децата по проблеми свързани със самите тях. Целта на дейността на този консултативен орган е да подпомогне младите хора да организират на регионално ниво партньорства с представители на различни организации-РИО, Отдел „Закрила на детето”, Младежки дом, Център за работа с децата. Съветът включва по един представител на децата за всяка административна област. За Кърджали това е Сезай Бекир, който е организатор на флашмоба.
На национално ниво членовете на съвета представляват мнението и гласа на децата от съответната област.
Сигурни сме, че най-голямата усмивка, ще бъде на детските лица и то в Кърджали.

 Прочитания: 1559 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign