Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Боксьори от цялата страна мериха сили в областно открито първенство по бокс

 31 Май 2013

В Кърджали се проведе открито областно първенство по бокс, организирано от Спортния клуб „Арда бокс” и община Кърджали. 40 състезатели от всички възрастови групи – деца, юноши, младежи и жени /без мъже/ от 7 боксови клуба в страната мериха крушета на чисто новия ринг, разположен в голямата зала на спортен комплекс „Арпезос”. Новото спортно съоръжение е закупено и предоставено от община Кърджали.
В състезанието участваха клубовете „Арда бокс”, „Ботев” от Пловдив, „Първенец”, два клуба от Хасково, „Габрово 91” и клуб „Капитан Петко войвода” от София.
На 30 май заместник кметът Елисавета Кехайова откри двудневната надпревара и връчи награда /статуетка/ на световно известния боксьор от Кърджали, сега треньор на софийския клуб „Капитан Петко Войвода”, Тодор Занданов. Той е трикратен победител в Купа „Странджа". Има зад гърба си 110 мача и 95 победи.
Боксьорите на старши треньора на „Арда Бокс” и мениджър на клуба Стоян Узунов грабнаха 4 златни, 11 сребърни и 6 бронзови медала. Три от отличията пък бяха за момичетата на кърджалийския клуб.
Нивото на турнира беше много добро, коментира супервайзера и главен съдия на турнира Стефан Кръстев. „Радвам се, че след 20 години боксът в Кърджали отново се е възродил, за което благодаря на старши треньора Стоян Узунов”, каза той.
По думите му двудневния областен турнир е станал генерална репетиция за боксовите прояви през есента, когато Кърджали ще бъде домакин на две първенства от държавния спортен календар по бокс.

Още снимки
 Прочитания: 2315 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign