Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Пушачи мериха дихателния си обем по повод Деня без тютюнев дим

 31 Май 2013

Днес кърджалийци-пушачи имаха възможност да измерят дихателния си обем чрез спирометрия на популационно ниво, както и да бъдат консултирани за отказа им тютюнопушене. Това се случваше пред ДКТ „Димитър Димов”, където под шатра беше разположена медицинската апаратура. С това приключи и кампанията по повод Световния ден без тютюнев дим – 31 май.
Експертни консултации за отказ от тютюнопушене даваше старши експертът в РЗИ Ренета Велкова от Кабинета за преодоляване на тютюневата зависимост.
Тази година кампанията, чийто партньор е Община Кърджали, премина под мотото „Реклама за живот без тютюнопушене”. Останалите партньори са Обществена Коалиция за здраве – Кърджали, Отделение за белодробни болести при МБАЛ ”Д-р Ат.Дафовски”АД, ОУ ”П.К.Яворов”, СОУ”В.Левски”, СОУ”Отец Паисий”, ПГ по икономика „А.Константинов”.
В рамките на кампанията бяха организирани спортни състезания по футбол и народна топка, беседи, провеждане на поход с ученици от СОУ в Кърджали до местността и църквата “Св.Спас”, интерактивно обучение с ученици от 9 клас на ПГ по икономика „А.Константинов” на тема: ”Реклама за живот без тютюнопушене”.

 Прочитания: 1499 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign