Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

На 1 юни деца в Кърджали рецитиха "Аз съм българче"

 01 Юни 2013На 1 юни весели детски гласове огласиха двора на най-голямото основно училище в област Кърджали „Св.Св. Кирил и Методий”. Празникът започна с много песни и настроение. Учители и ученици с ентусиазъм се включиха в поредния патриотичен акт, давайки пример като достойни български граждани. Всички ученици и учители се включиха в масовото рецитиране на Вазово стихотворение „Аз съм българче”. Тази проява е без аналог в нашата история – Денят на детето да започне по емоционален и патриотично обагрен начин в цялата страна. Инициативата е на Образователния портал „АКАДЕМИКА.БГ” под патронажа на президента на България,
Освен рецитала на „Аз съм българче” възпитаниците от начален етап на ОУ”Св. Св. Кирил и Методий” получиха и своите свидетелства.
Преди празника деца на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ участваха в националното състезание по български език и литература, организирано от Сдружението на учителите филолози „Любословие”. Целта на съревнованието е да се провери доколко учениците разбират, използват и осмислят информацията за създаване на писмен текст с конкретна задача.
Първо място и златни грамоти завоюваха Мария Павлова от IIa клас и Бахар Шабан от Va клас. Второто място заеха Моника Заимова от IIa и Калина Стайкова от IIIa клас. На трета позиция се класира Илия Чавдаров. Всички деца получиха грамоти за участие от сдружението.
Още снимки
 Прочитания: 978 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign