Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

80 ученици от община Кърджали ще се учат на скаутски живот в Истанбул

 04 Юни 2013

За 7 поредна година деца от община Кърджали ще летуват в Международния скаутски лагер в Гаазиосман паша, Истанбул. Това съобщи Ширин Сюлейман, директор на дирекция „Хуманитарни дейности” в общинската администрация. 80 ученици от 5 до 8 клас ще летуват от 15 до 20 юли в южната ни съседка.
Към момента община Кърджали изпраща уведомителни писма до директорите на учебните заведения, които трябва да извършат селекцията на бъдещите скаути. База за това е успех, поведение, награди и социален статус.
До 12 юни е срокът, в който трябва да бъдат изпратени до община Кърджали списъците на желаещите ученици. Предвижда се след одобряването на кандидатурите да бъде проведена среща с родителите им.
Вече седма година деца от община Кърджали летуват в скаутския лагер Гаазиосман паша, Истанбул. След пристигането на групите още през първия ден започват занятията им. През следващите дни момчетата и момичетата се учат да преодоляват различни препятствия, получават полезна информация за ориентиране в непозната среда, провеждат се часове по плуване, езда, стрелба с лък и др. Скаутският лагер е с продължителност една седмица.


 Прочитания: 890 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign