Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Висока поляна и Яйладжък се побратимиха

 06 Юни 2013

Наил Адем, кмет на с. Висока поляна, община Кърджали и Мехмет Гьокай, кмет на с. Яйладжък, Бурса, РТурция, подписаха днес протокол за сътрудничество между двете населени места. На подписването присъства и кмета на общината инж. Хасан Азис. „Двустранните отношения между двете страни се развиват успешно, надявам се и на също така успешно сътрудничество между двете малки населени места”, каза инж. Хасан Азис.
Село Висока поляна е известно сред местното население също и с името Яйладжък. Кметовете на двете села се ангажираха да работят за разширяване на сътрудничеството чрез различни инициативи в областта на земеделието, туризма,спорта, културата.
Делегацията от бурсенското село, което е в рамките на община Нилюфер , беше на тридневно посещение в общината. Те посетиха културни и природни забележителности в района на Кърджали. Днес по-рано делегацията от Турция се срещна с кмета на общината инж.Хасан Азис.На разговорите присъстваха кметския екип, председателя на ОбС Раиф Мустафа, съветниците Милан Миланов и Расим Муса.Инж.Азис запозна гостите с големите проекти, които се реализират в общината, с икономическото състояние и възможностите за инвестиции, както и с различните съвместни инициативи, които се осъществяват с побратимените общини от Турция в областта на образованието и културата.
Висока поляна е второто село в общината,след с.Глухар, което се побратимява с населено място от южната ни съседка.

Още снимки
 Прочитания: 1006 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign