Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Откриха сградата на Областна пробационна служба в Кърджали

 18 Юли 2006

Обновената сграда на Областна пробационна служба - Кърджали бе открита днес с тържествен водосвет от отец Петър,а лентата прерязаха министърът на правосъдието проф.Георги Петканов и кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис.
“Пробацията е нов вид наказание ,което се въведе от миналата година.Чрез него се дава възможност на извършителите на по-дребни нарушения да не бъдат третирани със строгостта на досегашните санкции”,каза министър Петканов и допълни,че с прилагането на по-хуманни и по-цивилизовани мерки , каквито са пробационните, България се приближава до евростандартите в тази сфера .
С вкючването на тази нова структура в съдебната система –пробационните служби -България прави поредната стъпка в присъединяването си към ЕС,каза и кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис.Той подчерта ,че изпълнението на този вид наказание изисква голяма координация и взаимодействие между правораздавателната система и местните власти .Г-н Азис изрази ,както своята ,така и на колегите си кметове от областта , готовност да подпомагат този процес.
С решение на Общински съвет - Кърджали сградата ,където се помещава Областната пробационна служба , е предоставена за безвъзмездно ползване от институцията.Днес тя посрещна много гости,сред които председателите на Окръжен и Районен съд, шефовете на Окръжна и Районна прокуратура,ОСС,Областна дирекция “Полиция”,Областна управа и кметове от всички общини на област Кърджали.
Областната пробационна служба съществува в Кърджали повече от една година,неин ръководител е Любен Табаков. Службата има изградени звена в Крумовград,Момчилград и Ардино. За изтеклия период в нея са получени 188 акта с наложени наказания “пробация”.33 от тях вече са изпълнени,около 6 000 часа безвъзмезден труд са положили осъдените на пробация лица в полза на обществото,а пробационните служители са провели 1300 срещи и беседи с тях.

Още снимки
 Прочитания: 4281 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign