Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Посланикът на Индонезия Н.Пр. Бунян Саптомо посети Кърджали

 01 Юли 2013

По покана на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис днес на официално посещение в Кърджали бе посланикът на Индонезия Н.Пр. Бунян Саптомо.
Посланикът бе посрещнат тази сутрин от градоначалника, а разговорът им продължи близо час. Една от дискутираните теми бе свързана с възможностите градът ни да се побратими с индонезийският град Богор, намиращ се на 60 км. южно от столицата Джакарта.
Инж. Хасан Азис запозна Н. Пр. с географското разположение на община Кърджали, настоящите и бъдещи проекти, които предстои да бъдат реализирани, както и с икономическия профил на общината.
„Наличието на открити водоеми около Кърджали, много ми напомнят на австралийската столица Канбера, където съм живял три години”, каза посланик Саптомо. В разговора си с кмета той прояви интерес към възможностите за сътрудничество в областта на вноса на говеждо месо и пшеница. Н.Пр. подчерта, че страната му внася близо 1 млн.тона от тези продукти и това би било добра основа за бъдещи взаимоотношения. Посланикът прояви интерес и към предприятия, свързани с производство на изделия за минната промишленост.
В края на срещата Н.Пр. Бунян Саптомо записа своето послание в почетната книга на Община Кърджали и подари на инж. Азис специален плакет с девиза на Индонезия „Обединени в многообразието”. От своя страна инж. Азис връчи на посланика картина с родопски мотиви на художника Стефан Пенев и специалното издание на фото- албума „Кърджали-поглед към миналото”.
Това е второ посещение на Н.Пр. Бунян Саптомо в Кърджали, като първото бе през април тази година. Той и асистентът му Анелия Борисова днес посетиха църквата „Св. Георги Победоносец” в центъра на града, Регионалния исторически музей и централната градска джамия. Посещението им в община Кърджали продължи и в следобедните часове на деня.

Още снимки
 Прочитания: 1639 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign