Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Действия при критични ситуации е тема на семинар в рамките на екофеста „Зелена вълна -21 век”

 24 Септември 2013

На 27 и 28 септември /петък и събота/ в рамките на Европейският екологичен фестивал „Зелена вълна -21 век” в Кърджали ще се проведе Практическото обучение за подготовка на населението за придобиване на умения за реагиране и справяне в критични ситуации, природни бедствия и аварии. Занятията са предназначени за ученици и преподаватели от училища и детски градини, както и за населението от община Кърджали и региона за придобиване на умения и компетентност при възникване на природни бедствия (пожари, наводнения, земетресения, промишлени замърсявания и аварии), оказване на първа помощ, евакуация, планинско спасяване в условията на извънредни ситуации и защита на критичната инфраструктура.
Практическите занятия ще се водят от експерти от регионалните структури на БЧК и Гражданска защита. Ще участват и експерти от Министерство на отбраната, Министерство на околната среда и водите, БАН, Асоциация на сухопътните войски на България, сектор „Ук и ОМП" при община Кърджали и др.
Мобилните спасителни чанти ще се предоставят на ръководствата на училищата от община Кърджали и ще се използват под контрола на общината за целогодишно обучение на учениците за действия по осъществяване на спасителни акции и инициативи при природни бедствия и аварии. Ше бъдат прожектирани и специализирани продукции с образователна и превантивна цел срещу природни бедствия и аварии на водещи европейски и български медии, институции и неправителствени организации, участвали в изданията на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна - 21 век".
На фестивала ще бъде представена впечатляващата фотоизложба “По-силни от огъня”, посветена на българските огнеборци и борбата с пожарите на Силва Тонева. Изложбата показва най-големите пожари в страната, заснети от авторката през последните години.


 Прочитания: 1778 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign