Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

16 годишен ученик от Кърджали заминава за Елхарт

 26 Юли 2006

Данаил Делчев - 16 годишен ученик в 11 клас от ГПЧЕ “Христо Ботев” е първият ученик от Кърджали, който заминава за едногодишно обучение в американския град Елхарт. Пътуването му стана възможно по взаимно споразумение между двете побратимени общини.Единайсетокланикът е и говорител на Детски и младежки пармламент към ОДК.”Случайно разбрах за тази разменна програма, която е по подписано споразумение между двете общини Кърджали и Елхард. Това ме заинтригува и подадох документи.Получих известие, че съм одобрен и сега заминавам на 4 август.Там ще живея при приемно семейство в рамките на една година една година.”, сподели Данаил Делчев. Неговите родители имат право да го посетят през последните две седмици от престоя му в САЩ.Финансирането по престоя и обучението му се поемат от Американска образователна фондация.
Днес Данаил Делчев заедно със своя баща се срещна с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. По време на срещата ученикътзаяви, че ще направи всичко възможно да се срещне с кмета на Елхард,а по време на престоя си там да организира рекламна кампания, с която да представи Кърджали и областта. За да реализира тази инициатива община Кърджали в лицето на кмета му предостави фотоарапат, диктофон, рекламни материали.
Инж. Азис сподели, че е уведомил своя американски колега за пристигането на Данаил Делчев. Той сподели още, че се надява на активна връзка с ученика и му пожела една успешна учебна година. “За нас е важно твоето заминаване и престоя ти там ,защото ти си представител не само на община Кърджали но и на България.”Общинското ръководство се надява че този обмен на ученици ще продължи и се надява тук да пристигне американски възпитаник.на.
Бащата на Данаил изказа благодарността си удовлетворението си от включването на сина му в тази програма и се надява, че момчето достойно ще представи в САЩ родния си град.

Още снимки
 Прочитания: 3301 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign