Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Концерт за Курбан Байрам готви читалище „Юмер Лютфи”

 08 Октомври 2013

По случай най-големия мюсюлмански празник Курбан Байрам читалище „Юмер Лютфи 1993“ подготвя голям концерт. Той ще бъде представен на 14 октомври /понеделник/ от 18.00 часа на сцената на Дома на културата в Кърджали. В него ще участват Ансамбъл за турски песни и танци „Кърджали“ с главен художествен ръководител Юксел Есен, детска фолклорна група „Кадрие Лятифова“ и балетна формация „Сюрприз“ с художествен ръководител Себахат Ахмед. В концертната програма са включени и изпълненията на солистите на читалището Дилек Мустафа, Джансу Исмаил, Мерт Хюсеин и Дуйгу Али и Бехие Ахмед. Специален гост солист ще бъде известният певец Мюмюн Карагьоз.
Главният художествен ръководител Юксел Есен сподели, че специално за концерта за Курбан Байрам читалището е подготвило два нови танца. Ще бъдат представени популярния „Зейбек“ и „Тракия” а децата от фолклорна група „Кадрие Лятифова“ ще изиграят нов румелийски танц.
Гости на концерта ще бъдат Генералния консул на Турция в Пловдив г-н Шенер Джебеджи, кметове на общините, представители на неправителствени организации от Комотини, Гърция и др, съобщиха от читалище „Юмер Лютфи 1993”.


 Прочитания: 1464 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign