Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Тази вечер кърджалийци се срещат с композитора-писател Иван Жеков

 16 Октомври 2013

Една неочаквана среща с писателя и композитор Иван Жеков предстои тази вечер за кърджалийци. Тя ще се започне от 18,00 часа в Общинската художествена галерия „Станка Димитрова” - Кърджали.
Иван Жеков е носител е на международни музикални награди, а над 50 негови творби са публикувани в различни музикални издателства, предимно в Германия, където той живее и работи от 1980 до 2008 година.
Срещата на кърджалийци с Иван Жеков като музикант обаче няма да е единствена. В рамките на проявата той ще представи и книгите си „Преходи”- една фамилна сага между 1850-2012 г., и социално криминалния роман „Оцеляване”.
Книгата „Преходи”- една фамилна сага между 1850-2012 г., може да бъде определена като смесица от история и автобиография. Периодът, който обхваща е доста дълъг, но написаното в нея провокира към мисълта, че алчността води до деградация на личността.
Темата е продължена и във втората книга на автора, излязла от печат миналата година. Действащите лица в „Оцеляване”, определена като социално криминален роман, са измислени герои, които олицетворяват събитията в България във времето между 1939-2012 г.
Община Кърджали ви кани на музикално–литературната вечер с Иван Жеков, проява включена в общинската програма, посветена на Деня на Кърджали - 21 октомври.


 Прочитания: 1189 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign