Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали говори на немски

 17 Октомври 2013

През тази и следващата седмица жителите на нашия град ще бъдат малко повече европейци от преди. Ако не сте го почувствали, то е защото сте пропуснали да се насладите на празничния концерт, поднесен от учениците на Езиковата гимназия за жителите на Кърджали.
Учениците на ГПЧЕ „Христо Ботев” взривиха публиката снощи с едно изумително представление - микс от музика, поезия, песни, танци и театър. Сцената в Дома на културата бе превзета от 75 младежи, за които географските и езиковите граници бяха престанали да съществуват.
„Германия празнува с Кърджали” е съвместна инициатива на Посолството на Федерална република Германия и Община Кърджали, а най - естествената връзка между двете институции е Езиковата гимназия. С немска прецизност и българска страст ботевци дадоха на публиката не само усещане за истинско изкуство. Те ни дадоха самочувствието и вярата, че бъдещето на Европа ще зависи и от нашите деца. „Интелигентни млади хора, с оригинални и смели идеи, отворени към света и готови за главните роли на сцената на живота” - думи на вълнение, благодарност и оценка за работата на учители и ученици.

Още снимки
 Прочитания: 1199 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign