Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Учител по математика написа книга за международни олимпиади

 18 Октомври 2013

Днес от 17 часа в актовата зала на СОУ „Петко Рачов Славейков” учителят по математика в СОУ „П.Р.Славейков” Вълчо Милчев ще представи книгата си „Линейно-рекурентни редици и диофантовии уравнения от втори ред”. Тя е резултат от негови изследвания върху един вид задачи, давани на математически международни и национални олимпиади и конкурси в над 20 държави по света. Авторът е разработил и приложил оригинален начин за решаването. Предложени са 100 задачи, голяма част от които авторски. Всички са снабдени с решения и оригинални коментари. Книгата е първото подобно издание с автор учител по математика в Кърджали.
Вълчо Милчев е завършил специалността „математика производствен профил” в Софийски университет „Св.Климент Охридски”. Втората му диплома е от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” за придобиване на квалификация учител по математика. Има над 20 публикувани статии и авторски задачи в списанията „Математика и физика”, „Обучението по математика”, „Математика”, „Математика и информатика”, „Математика плюс”, Mathematical Reflections /САЩ/. Преди да започне работа в СОУ „Петко Рачов Славейков”, Вълчо Милчев бе почти 20 години журналист в Кърджали. Член е на Съюза на математиците в България и Съюза на българските журналисти.
Вълчо Милчев е учител по математика и ръководител на Школата по математика в СОУ „Петко Рачов Славейков” от 2005 година.
 Прочитания: 1217 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign