Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Партньорства между фирми от Кърджали и Германия обсъдиха в Бизнесинкубатора

 22 Октомври 2013

Възможности за партньорство между фирми от Кърджали и Германия бяха в основата на основната дискутирана тема на открития днес в Кърджали форум, организиран в рамките на програмата „Германия празнува с Кърджали".
Срещата се проведе в залата на Бизнес инкубатора и бе открита от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, който приветства участниците и изрази надежда в резултат на дискусията ще бъде поставено началото на полезни контакти.
Почетният консул на Федерална Република Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова запозна кърджалийски предприемачи с възможността да се кооперират с немски фирми. Като представител на Германо-българската индустриална камара за Южен централен район тя бе лектор на семинар за възможностите за партньорство между контрагенти от двете страни.
По думите й немският бизнес е отворен за партньорство с български фирми. Беше посочено,че Федералната република се очертава като втори търговски партньор на страната ни след Русия, но вече измества братушките от класацията.
В страната ни работят над 1000 германски фирми. Стокооборотът между двете страни е над 4 млрд евро. Групата на българските студенти във Федералната република е втора по големина след китайската.
Мариана Чолакова прикани кърджалийските предприемачи, търсещи чуждестранно партньорство, да се обърнат към услугите на камарата, която се явява като мост между българския и германски бизнес.

Още снимки
 Прочитания: 1285 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign