Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Хензел и Гретел на къджалийска сцена в рамките на програмата „Германия празнува с Кърджали”

 23 Октомври 2013

Продължават проявите от програмата „Германия празнува с Кърджали”. Днес в две представления се игра куклената постановка „Хензел и Гретел”. Първото бе в десет часа сутринта, а следобед от 16 часа на сцената на ДКТ „Димитър Димов” още веднъж оживяха любимите герои от класическите немски приказки.
Днес в Гимназията с преподаване на чужди езици „Христо Ботев” се провеждат и поредица от работни групи на немски език под мотото „Цветни стъкълца”. Чрез тях организаторите се стремят ада събудят желанието в младите хора за откриване и приемане на чуждите култури. Опитват се да предизвикат любопитство към новото и различното акцентирайки на между културното разбиране и толерантността. Програмата на работните групи включва посещение и дискусии на изложбата „Родина”, която бе открита на 20 октомври.
Отново днес но 17,30 часа ще бъде открита изложба под мотото „Местно време”. Тя е експонирана в Общинската художествена галерия „Станка Димитрова” и е дело на
Щефан Копелкам. Когато той пътува из Източна Германия през 1990 г. неговото желание е да улови с фотоапарата си момента, за който предполага, че скоро ще изчезне. Сградите, улиците и площадите, които той заснема, въздействат така, сякаш времето е спряло. Десет-дванайсет години по-късно фотографът посещава отново същите места и ги заснема повторно от същите гледни точки. Така създадените двойки фотоси документират за дълбоките промени, които междувременно са настъпили.


 Прочитания: 1146 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign