Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Три спортни турнира под знака на празничният 21 октомври

 20 Октомври 2013

Три спортни турнира се проведоха от 18 октомври до днес под знака на празничният 21 октомври-Ден на Кърджали.
Поредицата от състезателни емоции бе завършена от турнира по канадска борба за хора с увреждания. Той се проведе днес, а в него се включиха 82-ма състезатели. Състезателите мериха сили на бензиностанция ОМВ, която се явява съорганизатор на турнира заедно с Българска Федерация Канадска Борба. Лично кметът на Кърджали инж. Хасан Азис откри напреварата. Победители в отделните категории при мъжете станаха Александър Миховски (Витоша Армрестлинг – София) до 80 кг. и Марин Пейчев (Локомотив 96 – Горна Оряховица) в тежката категория над 80 кг. В леката категория до 65 кг. шампионка стана Емка Танова (Изгрев – Пловдив). В тежката категория титлата заслужи представителката на домакините от Родопи – Кърджали Емилия Стоянова.
В рамките на два дни Кърджали бе домакин и на Националният турнир по бадминтон под надслов„Дни на Кърджали“. В него участваха над 100 състезатели от цялата страна. Бадминтонистите от Арда Кърджали се представиха отлично и спечелиха общо 17 медала- седем златни, три сребърни и седем бронзови. Гостите и състезателите на турнира бяха очаровани от организацията и обновената спортна зала Арпезос 2, а ръководството на СК“Бадминтон клуб – Арда“ Кърджали изказа своята благодарност на Община Кърджали и лично на кмета Хасан Азис за оказаната подкрепа и съдействие при организирането на турнира.
Двеста и тридесет деца от общината и от ФК „Арда“ се включиха пък в тридневния футболен турнир по случай Деня на Кърджали – 21 октомври. Младите футболисти от 12-те отбора се бориха за Купата на кмета. В неделя пред много родители и приятели се играха финалните срещи. В първата подготвителна група за деца, родени през 2001/ 2003 г., първото място бе завоювано от ФК „Кинекс”, при децата, родени през 1999/2000 г., „Арда – 1” грабна „Купата на кмета”. Лично кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис връчи купите на победителите.


 Прочитания: 1593 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign