Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Утре приключват проявите от програмата „Германия празнува с Кърджали”

 24 Октомври 2013

Утре приключват проявите от програмата „Германия празнува с Кърджали”. Това бяха десет дни, наситени на множество интересни събития организирани съвместно с община Кърджали и партньорите от Гьоте-институт, Германо-Българската индустриално-търговска камара, Германската служба за академичен обмен, фондация „Роберт Бош“ и Международното дружество „Елиас Канети“, както и други участници. От 14 октомври до днес кърджалийци и гостите на града имаха възможност да посетят разнообразни изложби, ателиета, концерти и срещи.
Днес от 17,00 часа в Регионалния исторически музей ще бъде открита още една изложба. Тя е под мотото „Световното културно наследство в Германия”. Изложбата представя единствените по рода си исторически монументи и постройки, разказващи за историческото и културно развитие на Германия.
Утре от 11,00 и 14,00 часа в ГПЧЕ „Христо Ботев” всеки интересуващ се от възможностите за следване във Федерална република Германия ще може да научи повече от предлаганите консултации. Ще бъдат изнесени презентация на немски език относно университетската система в Германия, практически съвети за кандидатстване в немско висше учебно заведение, информации за студентския живот във Федералната република и възможностите за финансиране (стипендиантски програми). В допълнение ще бъдат раздадени информационни материали с възможност за задаване на индивидуални въпроси.
Утре приключва и комедийният филм-фест, част от програмата „Германия празнува с Кърджали”, открит на 17 Октомври. Специален подбор на едни от най-добрите съвременни немски комедии. С филма Wer früher stirbt ist länger tot /Който умре рано, е мъртъв по-дълго/. Прожекциите са от 10,00 и 14,00 часа в ГПЧЕ „Христо Ботев”.


 Прочитания: 1563 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign