Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Две обединения и едно акционерно дружество кандидатстват за строителството на парк „Арпезос Север” ІІІ етап

 29 Октомври 2013

Две обединения и едно акционерно дружество ще се борят за правото да реализират проекта „Изграждане на парк Арпезос –Север ІІІ етап и рехабилитация и реконструкция на тротоари в град Кърджали”. Това са Обединение „Арпезос”, Дружество по закона за задълженията и договорите „Арпезос-СЗВ 2013” и Акционерно дружество „Устра холдинг”, стана ясно при отварянето на офертите за изпълнител на проекта.
Процедурата се извърши при пълна прозрачност, като освен комисията с председател зам.-кметът Мухарем Мухарем, в зала 407 на общината присъстваха общинските съветници от БСП и ДПС Милан Миланов и Расим Муса, които са председатели на групите си в местния парламент, а също и представители на кандидатстващите и журналисти.
Председателят на комисията Мухарем Мухарем представи членовете на комисията според заповедта на кмета, както и други параметри по изпълнението на проекта.
Той е на стойност 5 012 248 лева и се финансира по ОП „Регионално развитие 2007-2013 г.” по Схема „Зелена и достъпна градска среда”. Договора по проекта беше подписан на 20 май т.г., а срока за изпълнение е 24 месеца.
Проектът има три обособени позиции. Обединение „Арпезос”, в което влизат три дружества- „Арда строй”, „Ел.изграждане” и „Караман”, кандидатства и за трите.
А това са Изпълнение на строително монтажни работи за изграждане на парк „Арпезос Север”- ІІІ етап, Изпълнение на строително монтажни работи - рехабилитация на тротоари по бул. „България” и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление от кръстовището с ул. „Булаир” до кръстовището с ул. „Отец Паисий” и реконструкция на тротоари по бул. „България” и ул. „Миньорска” с обхват от кръстовището при магазин „Гейк” до ул. „Булаир” и прилежащите терени по плана на гр. Кърджали, третата позиция: Изпълнение на строително монтажните работи-реконструкция на площадно пространство и тротоари по бул. „България” и бул. „Беломорски” и прилежащите терени с обхват от кръстовището до автогарата до ул. Миньорска, по плана на гр. Кърджали.
Дружеството по закона за задълженията и договорите „Арпезос-сзв2013” се състои от две фирми „Пътстрой” - Стара Загора и „Девня трейд”. Консорциумът кандидатства само за първата позиция, а „Устра холдинг” АД само за втората.
Според юриста на община Кърджали Крум Трингов окончателното класиране на офертите на участниците в търга ще стане в края на декември , което е в срока от 90 дни, упоменат в заповедта на кмета.

Още снимки
 Прочитания: 1608 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign