Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

За вредата от наркотиците - среща с Бистра Ранева

 05 Ноември 2013

Общинският съвет по наркотични вещества - Кърджали и Превантивно-информационният център организират среща-разговор с поетесата Бистра Ранева. Тя ще се проведе на 06.11.2013г. /сряда/ от 12.00 часа в сградата на Бизнес инкубатора.
Първите си стихове Бистра Ранева написва, когато първородният й син изпада в наркотична кома. Днес книгите й са повече от 14, а авторката продължава да твори. Повече от 15 години тя пътува из страната, за да се среща с млади хора, с които влиза в открит разговор, за да им говори за вредата от наркотиците. Поетесата не продава своите книги, тя ги подарява при срещите си с учениците и знае, че те имат своя положителен ефект.
Бистра Ранева е и инициатор за създаването на Националното движение „Деца срещу дрогата”. Началото на движението е поставено през февруари 1998 г., когато община “Изгрев” в София прави премиера на книгата й “Децата, наркоманите”.
Срещата с Бистра Ранева е поредна инициатива на Общинския съвет по наркотични вещества-Кърджали от типа разговори „лице в лице” с хора сблъскали се лично с проблема наркомании.
Ще припомним, че през 2011 година в Кърджали гостува Веселина Божинова, председател на сдружение „Майки срещу дрогата”, а през 2012-а тук бяха представители на Сдружение „Рето-Надежда”.


 Прочитания: 2121 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign