Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Почетен знак на посолството на САЩ за ГПЧЕ „Христо Ботев”

 08 Ноември 2013

С гвардейски шпалир, хляб и сол по български обичай и народен танц вчера в ГПЧЕ „Христо Ботев” посрещнаха Нейно превъзходителство госпожа Марси Рийс – посланик на САЩ в България. Височайшата гостенка бе на неофициално посещение в града по повод ползотворното сътрудничество на кърджалийската езикова гимназия с доброволци от САЩ по програма Фулбрайт.
По време на едночасовата си визита в училището госпожа Рийс се срещна с ръководството на училището, преподавателите по английски език и с ученици от английските паралелки. Тя бе очарована от гласовете на ботевските славеи - Жана и Дарина, които изпълниха българска народна песен и с вълнение благодари за сърдечното и гостоприемно посрещане. Последва презентация, представена от Николета и Антония, Тодор и Филиз – известни в училище с множество награди от състезания по английски език, разказваща за успехите на учениците и работата им по различни проекти. Песента на английски език, изпълнена от Узай и театралната изява на Александра, Назмие и Ивана на тема вечната борба между доброто и злото ботевци „пренесоха” дипломатката в нейния свят, която похвали домакините и сравни техните изяви с тези на учениците в родината й. В последвалия непринуден разговор с изявени ученици от групите по проект „С грижа за всеки ученик” тя сподели своите впечатление от България, красотата на природата, историческото наследство на страната ни и многообразието на българската кухня. Възпитаниците на ГПЧЕ „Христо Ботев” научиха от нея за възможностите за обучение по различни програми за обучение и следване в САЩ.
Голям бе възторгът на Нейно превъзходителство по повод таланта и ентусиазма на ботевци, както и отличното ниво на владеене на английски език. Думите й бяха подкрепени и от мнението на Ирма Кочер, която вече 2 месеца работи в езиковата гимназия като доброволка по програма Фулбрайт и е особено впечатлена от креативността и мотивацията на българските младежи. Най-малките ученици в училището – осмокласниците - също бяха поздравени от гостенката и споделиха с нея, защо са избрали да изучават английски език.
Очарована от атмосферата в училището и професионализма на преподавателите по английски език Нейно превъзходителство госпожа Рийс изрази задоволството си от проведената визита и връчи на директорката на училището госпожа Чавдарова почетен знак на посолството на САЩ като знак на приятелство и добри взаимоотношения с пожелание за ползотворна бъдеща работа и още много успехи.

Още снимки
 Прочитания: 1353 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign