Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Студенти взеха властта в Кърджали

 06 Декември 2003

Вчера община Кърджали осъмна “окупирана”. Шестима студенти от
Филиал “Любен Каравелов” в Кърджали взеха управлението на местните дела в свои ръце. Веднага си избраха кмет – второкурсника Петър Павлов. Смяната на властта стана лесно, тъй като инж. Хасан Азис отсъстваше от града.
Новият градоначалник назначи за заместници колегите си Рейхан Юсеин, Ясен Георгиев и Суат Исмаил. Секретарят на общината Сезгин Бекир бе изместен от четвъртокурсника Ферди Реджеб. Връзката между всички тях като главен специалист протокол правеше първокурсничката Бахрие Юсеин.
Студентското управление на Кърджали е традиционна проява в навечерието на 8 декември, когато българската академична младеж отбелязва своя празник. Това е възможност младите хора да се запознаят със структурата на администрацията, да разберат как се работи с гражданите и да опитат върху плещите си тежестта на властта.
Леко съм притиснен, защото се оказва, че е много отговорно да си кмет, сподели временният градоначалник Петър Павлов. Студентът пожела младите кърджалийци да се борят повече за града си, за да стане по-красив и пълен с живот.
За същото мечтае и техническият секретар Бахрие Юсеин. Интересна е тази длъжност, но искам да има много деца и млади хора, за да мога да работя по специалостта си “Предучилищна педагогика”, казва студентката.


 Прочитания: 2874 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign