Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Висока поляна гостува на Яйладжък

 03 Декември 2013

В продължение на два дни кметове и общински съветници гостуваха на побратименото кърджалийско село Висока поляна – с. Яйладжък, Бурса, Р Турция. В състава на делегацията бяха включени кмета на с. Висока поляна Наил Адем, читалищния секретар и жители от селото, кметовете на селата Перперек и Жинзифово, съветници от община Кърджали.
Делегацията беше посрещната изключително радушно от кмета на с. Яйладжък Мехмет Гьокай и местните хора. Обсъдени бяха съвместни инициативи и разширяване на сътрудничеството между двете села в областта на земеделието и туризма. Българската група посети една от фабриките за производство на бонбони от кестени, с които е известна Бурса. В района на Яйладжък има няколко такива фабрики, в които са ангажирани близо 500 души. Местните хора се препитават и с отглеждане на животни.
Нашата делегация беше приета и от кмета на община Нилюфер, Бурса, в чийто състав се намира с. Яйладжък. Той запозна гостите с местните забележителности и големите проекти, които се реализират в общината.
Висока поляна е второто село в община Кърджали, след с.Глухар, което се побратимява с населено място от южната ни съседка.

Още снимки
 Прочитания: 2048 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign