Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Флагът на община Кърджали ще се вее на Антарктида

 03 Декември 2013

Кметът на общината инж.Хасан Азис се срещна със Стоян Анадолиев, първия кърджалиец, който ще стъпи на Антарктида. Анадолиев запозна градоначалника с идеята на ледения континент да се открие първата електронна библиотека , която ще бъде филиал на кърджалийското читалище „Обединение-1913г.” . Двамата разговаряха за възможностите при пътуването до ледения континент да се реализират и други инициативи за прославянето на Кърджали.
Анадолиев прие предложението на кмета да представи флага на община Кърджали на пилоновото място в българската изследователска база ”Св.Климент Охридски „/ създадена през 1988г./, на остров Ливингстън. Флагът на община Кърджали ще бъде връчен от инж.Хасан Азис на нашия антарктик на церемония този месец, а отпътуването на експедицията е на 6 януари 2014г.
Община Кърджали ще бъде основен партньор на кърджалиеца, включен в състава на 22-та антарктическа експедиция. Логото на община Кърджали ще бъде изобразено и на специалната екипировка, с която ще пребивава Анадолиев наАнтарктида.


 Прочитания: 1582 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign