Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Посланикът на Р Корея посети „Булгартабак”, „Теклас” и депото за отпадъци

 04 Декември 2013

След приключване на официалната среща в община Кърджали между извънредния и пълномощен посланик на Република Корея Н.Пр. Шин Менг-хо и кмета инж.Хасан Азис, гостът написа своето послание в почетната книга на община Кърджали. Пред дипломата инж.Хасан Азис изрази и желание да се задълбочат партньорските отношения с община от Република Кория чрез побратимяване. По думите му това ще допринесе за опознаване на народите, културно обогатяване и разширяване на икономическите връзки. Той допълни че в тази насока община Кърджали има богат опит, тъй като е побратимена с общини от Русия, САЩ, Турция, Великобритания, Гърция.
Посещението на посланика продължи със срещи в Булгартабак, Теклас и площадката на депото за отпадъци. Огледа на обектите не бе случаен. Още по време на официалната среща инж. Азис каза, че в нашия регион продължаваме да произвеждаме качествен тютюн, който е добре познат и в Корея. Градоначалникът , подчерта, че се надява на добри търговски взаимоотношения с азиатската държава.
„Като кмет на общината, заедно с представители на тютюневата промишленост, съм готов да помогна за възобновяване на тези търговски отношения”, каза градоначалникът. Той заяви, че Кърджали е добро място за инвестиции, тъй като в областния център има представителства на чуждестранни компании, развиващи успешен бизнес. Като пример инж.Азис посочи фирмите „Теклас” и „Пневматика-Серта”, както и немски и австрийски компании, разкрили хипермаркети в града.
Кметът се поинтересува още дали корейската страна може да осигури качествени инсталации за преработка и рециклиране на отпадъците. Инж. Хасан Азис похвали тамошните фирми, които произвеждат добри технологии в тази сфера и посочи, че един от проектите на общината е свързан с изграждане на Регионалното депо за битови отпадъци.

Още снимки
 Прочитания: 1847 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign