Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Грейна Коледната елха на Кърджали

 10 Декември 2013

Иде Коледа! И всичко свързано с нея предизвиква у нас приятни емоции и усещания. Такива, придружени с много усмивки, можеше да се видят по лицата на децата на Кърджали, който бяха дошли в 17,00 часа снощи пред Дома на културата.
А там вече ги очакваха техните връстници от Обединен детски комплекс, които бяха подготвили програма, за да посрещнат специалните гости за запалването на светлините на Коледната елха на Кърджали.
Пръв дойде Дядо Коледа, който поздрави малки и големи. Напомни им, че е пътувал дълго от Лапландия, но е пристигнал в най-хубавият и гостоприемен град Кърджали, заради децата му, които са го поканили да запалят заедно светлините на коледната елха, а тя да им носи радост, веселие и красота.
След неговия поздрав прозвучаха и изпълненията на децата от Обединен детски комплекс. Любимата на поколения „Тиха нощ, свята нощ” бе изпята от малките славейчета от вокална група „До, Ре, Ми”. Те и приятелите им от клубните форми при ОДК поздравиха всички с още изпълнения.
Дойде и дългоочакваният момент, в който трябваше да бъдат запалени светлините на елхата. За втора поредна година Коледната елха на Кърджали се намира пред Дома на културата. Тя е с височина над 20 метра и за идващите празници получи подобаваща коледна премяна.
За да заблести в пълната си красота, трябваше само да грейнат светлините й. Преди това кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис поздрави всички.
„Нека светлините на нашата коледната елха бъдат нашите светли пожелания за следващата 2014 година, за здраве щастие и успехи. Нека тя ни донесе повече светлина, повече мир, успехи, топлина в нашите отношения и нека бъде още по-успешна за всеки един от нас и за всяко едно семейство в нашата община и в нашата мила Родина.”, пожела инж. Азис на всички.
После заедно малки и големи отброиха последните десет секунди и грейна коледната елха на Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 2268 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign