Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Конкурс Мис и Мини-мис „Яворов” се проведе в едноименното училище в Кърджали

 12 Декември 2013

Знаменателно шоу под ритъма на музика с фолклорни и модерни мотиви се проведе в Основно училище „П.К. Яворов” вчера. 30 възпитанички на школото се бореха за титлата Мис и Мини-мис „Яворов” в един от коридорите на школото, което се превърна в моден подиум. Първата по рода си подобна проява в училището нажежи страстите на ученици, учители, жури и ръководство до краен предел. Проявата бе организирана от образователната форма „Свободно избираем предмет” по проект „Фолклор на етносите” с ръководители Кети Янкова и Татяна Кирчева.
30 бяха участничките от начален и прогимназиален етап. Те бяха оценявани от жури в състав Елена Янева – директор на школото, заместника й Гроздан Колев и представителите на търговската верига ДМ – спонсор на проявата, Роксана Торнес и Севдие Мехмед. Благодарение на тях и още на едноличните търговци Иван Христозов и Даниела Грозева и тяхното спонсорство, участничките получиха много подаръци и отличия. Сред тях и 5 енциклопедии, осигурени от ДСК.
Дефилето започна в един от коридорите на учебното заведение, под ритмите на популярната ромска песен-химн „Джелим, Джелим” и бурните аплодисменти на разгорещената публика.
След малко повече от час дефилета, одобрителни аплодисменти и разнообразна музика призовете Мис и Мини-мис „Яворов” спечелиха чаровните Невин Мюмюн от 4 Б клас и Филиз Мехмед. А любимка на публиката стана Елвин Шефкет – също от 4 Б клас. Специални фаворитки на спонсорите от ДМ-верига магазини пък станаха Неслихан Нурай и Емине Рейхан.
В края на шоуто спонсорите бяха поздравени с гласовитите и темпераментни изпълнения на хора „Славееви гласове” към ОУ „П.К.Яворов” с песните „Китчице” и „Чудно цвете”.

Още снимки
 Прочитания: 1505 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign