Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

100 години традиции и бъдеще

 18 Декември 2013

Тази вечер от 18, 00 часа на сцената на театър Димитър Димов” ще започне празничен концерт - спектакъл "100 години традиции и бъдеще" по случай основаването на първото светско училище "Отец Паисий" в Кърджали. С него ще приключи цикълът от 100 инициативи, организирани през юбилейната година. Преди тържествения концерт от 16, 00 часа в залата на Бизнес инкубатора е насрочен тържествен педагогически съвет под мотото „100 години светско образование в Кърджали”, а от 17, 30 във фоайето на театъра ще бъде открита голяма изложба.

Така 18-ят ден на декември ще ознаменува едно паметно събитие за просветното дело в Кърджали и Източните Родопи. През юбилейната година баха организирани още конкурси, изложби, спортни и еко акции, литературни срещи, кинопрожекции, екскурзии. През пролетта на 2013 г. СОУ "Отец Паисий" бе домакин на Национална олимпиада по астрономия, подготви и проведе Научна конференция "100 години светско образование в Източните Родопи".

На 12 декември паисиевци вградиха капсула със завет към идните поколения в специална ниша на входа на учебното заведение, като си пожелаха пламъкът на Паисий да не угасва и да го поемат бъдещите Паисиевци!“



 Прочитания: 1326 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign