Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ботевци успяха отново да дарят надежда за Коледа

 20 Декември 2013

Цял месец в ГПЧЕ „Христо Ботев” тече трескава предколедна подготовка.Танцьори, певци, актьори, млади оратори, журналисти и оператори се подготвят за поредния благотворителен коледен спектакъл, а репортер от телевизия „Фактор 30+” се оказва в центъра на едно събитие, което внася смут и неразбории - организаторката, активистката и отличничката Снежина не е на училище и всички начело с дядо Коледа се чудят как да избегнат неприятната ситуация. Те се заемат с издирването й и преминават през поредица приключения и комични ситуации” – това е накратко сюжетът на Коледния благотворителен концерт на Успешните от УСПЕХ в езиковата гимназия. Кастингът се проведе пред очите на многобройната публика, изпълнила до краен предел залата на ДКТ „Димитър Димов”. Феерията от пъстри костюми и огнените ритми на танците и песните, пренесоха присъстващите в света на можещите, успешните и талантливите възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев”.
Отправените послания от водещите на концерта докоснаха сърцата на всички: „Нека на този ден отворим сърцата си за повече добрина! Нека на този ден да вдъхнем вяра и надежда за здраве, благодат и осъществени надежди! Защото няма по-голям подарък от любящото сърце! Нека да говорим на универсалния език на доброто!”
Вечерта на 19 декември се превърна в значимо културно събитие за нашия град. Голямото семейство на ГПЧЕ „Христо Ботев” трогна обществеността на град Кърджали и всеки един от присъстващите отнесе пламъче от лумналия огън на добротворството, благотворителността и благодарността. Тези три думи, както и да ги обърнем, докоснаха сърцата им и те изразиха възторга си от таланта на ботевци с нестихващи аплодисменти.
На финала на концерта директорката на ГПЧЕ „Христо Ботев” Йорданка Чавдарова, обяви сумата, събрана в подкрепа на инициативата „Да подарим надежда за Коледа”. От учениците, преподавателите, посетителите на концерта, от продажбите на картички и сувенири бяха събрани общо 2 545 лв., които ще подпомогнат лечението на три деца и един младеж.
Концертът и участието в благотворителен базар бяха представителни изяви на 10 клуба по проект УСПЕХ - „Театрално студио”, „Кинематография”, „Публична реч”, „Творецът в мен”, „Театрално студио на Френски език”, „Млад хороводец”, „Млад еколог”, „Сръчко” и „Арт клуб”. Проектът е финасиран от Европейския социален фонд по програма „Развитие на човешките ресурси” и учениците от гимназията вече за трета поредна година, участвайки в него, пълноценно осмислят свободното си време и намират поле за изява на своите дарби и талант.

Още снимки
 Прочитания: 1495 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign