Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛЕН АДРЕС

 24 Декември 2013

СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛЕН АДРЕС

До близките на Яшар Шабан


От свое име и от името на всички жители на община Кърджали изказвам най-дълбоки и искрени съболезнования по повод кончината на нашия съгражданин Яшар Шабан. Той е бил депутат в VІІ-то Велико Народно събрание за изработване и приемане на новата Конституция на Република България след демократичните промени от 10 ноември 1989 година, зам.-кмет на община Кърджали през мандат 1991 – 1995 г., управлявал е Центъра за неправителствени организации в Кърджали. В периода 2000-2002 г. е бил заместник на Националния омбудсман.

Яшар Шабан е присъствал активно в обществения живот на нашия град. Той е един от учредителите на Движението за права и свободи в област Кърджали. Ще го запомним като голям радетел за демокрация и за толерантност между етносите, като безспорен авторитет, с когото мнозина се консултираха и съобразяваха. Той се отличаваше с мярка и чувство за баланс, търсеше разбирателството и общата градивна воля. Като човек и личност носеше индивидуална и обществена нравственост и се характеризираше с личната си почтеност и доброта.

През последните години съдбата не беше благосклонна към него – загуби дъщеря си, преди десетина дни и съпругата си. Той ни напусна на 23 декември 2013 г., на 61 годишна възраст.

Кърджали се присъединява към мъката ви и скърби заедно с вас за тежката загуба.Поклон пред паметта му!
инж. Хасан Азис,
Кмет на община Кърджали


 Прочитания: 1853 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign