Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Установяваме контакти с община Мелбърн

 17 Януари 2014

Заместник областният управител Назми Мюмюн беше упълномощен от кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис да проведе среща от негово име в община Мелбърн, Австралия, където беше на частно посещение в навечерието на Коледните и Новогодишни празници.
Назми Мюмюн е предал писмото от кърджалийския градоначалник до кмета на община Мелбърн лорд Робърт Дойл с предложение за установяване на контакти и за побратимяване на двете общини. Вероятно през следващите седмици ще има отговор от тяхна страна на предложението. Това разказа Н.Мюмюн на среща с инж.Азис вчера. Въпреки почивните дни за администрацията около празниците, кметът на Мелбърн е упълномощил за провеждане на среща г-жа Джейн Шарууд, ръководител на международните връзки на община Мелбърн. Тя е приела представителя на Кърджали на 30 декември 2013г. По време на срещата, продължила около час са били коментирани въпроси от областта на икономиката и инвестициите, междуетнически, религиозни, културни и др. въпроси. Г-жа Шарууд е споделила,че е минавала само веднъж през България през първите години на прехода.
В Мелбърн живеят около 1000 български граждани, преселили се там в различно време като сериозна част от тях са от Кърджалийско, каза Назми Мюмюн.Той е разговарял с част от тях, които са проявили жив интерес към случващото се по родните им места.Искрено се зарадвали на дребните сувенири – значки с паметника на Орфей и магнитчета за хладилник с „приземилия” се в парк”Простор” самолет.

Още снимки
 Прочитания: 766 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign ДГ Детелина - Детска градина в гр. Кърджали ТОИЛ ЕООД - Шлайфан бетон, Епоксидни покрития Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти