Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали кандидатства с 6 проектни идеи пред Програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”

 23 Януари 2014

Общински съвет Кърджали даде съгласие община Кърджали да кандидатства с проектни предложения за финансиране от публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” с приоритетните за общината проекти „Регионален център за управление на отпадъците Кърджали”, „Подмяна на тласкател помпена станция до напорен резервоар село Черешица”, „Изграждане на канализационна мрежа и вътрешна водопроводна мрежа село Бойно”, „Изграждане на индустриална зона Юг”, „Изграждане на посетителски информационен център Перперикон”, „Рехабилитация на улици в село Три могили и в с. Бели пласт”.
Отношение взеха Милан Миланов, който изрази позицията на групата общински съветници от БСП. Те подкрепиха проектните предложения, още повече че за тях вече има готови технически проекти.
Председателят на групата съветници от ГЕРБ Илия Илиев също изрази подкрепа за проектните предложения, но поиска подробна информация за тях да бъде предоставена на всички общински съветници.
Подкрепените проектни предложения под формата на апликационни форми на техническите проекти ще бъдат внесени при областния управител днес, когато е крайният срок за това. Утре те трябва да бъдат представени пред Междуведомствения съвет за разглеждане с председател министърът на финансите и членове – представители на министерствата на икономиката и енергетиката, регионалното развитие, на инвестиционното проектиране, на транспорта, на информационните технологии и съобщенията, на околната среда и водите и председателят на НСОРБ.


 Прочитания: 933 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Пране на килими Кърджали - Би стил Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти