Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Февруари-Месец на Америка в Кърджали

 31 Януари 2014

За поредна година Дружество „Приятели на САЩ”, Клубът на американските възпитаници в Кърджали /US Alumni Club/, Посолството на САЩ и Община Кърджали организират Месец на Америка в Кърджали.
През най-краткия месец в годината, февруари, чрез поредица от културни и образователни събития кърджалийци ще могат да се докоснат до културата и живота в САЩ. Ще има фотоизложби, презентации, лекции, прожекции на документални филми и музикални прояви.
Откриването на месеца на Америка в Кърджали ще бъде на 6 февруари от 17,30ч. в Бизнесинкубатора с презентация на арх. Димитър Андрейчин на тема „Архитектурата на Ню Йорк”, а във фоайето на Бизнесинкубатора ще бъде експонирана фотоизложба за град Чикаго, предоставена от Посолството на САЩ и фондация „Приятели на Чикаго”.
На 10 февруари в 18 ч. В Обединен детски комплекс ще бъде открита фотоизложбата „Ничия земя” на Светлана Бахчеванова, която живее в Ню Йорк.
На 20 февруари в СОУ „Владимир Димитров – Майстора” Хари Атанасов ще представи мултимедийна презентация на тема „Американско изобразително изкуство”.
„Джаз легенди” се нарича проявата, в която се включва и Джаз клуб „Стейдж”. На 21 февруари вечерта Игнат Пейчев ще представи Глен Милър във връзка със 110-тата годишнина от рождението на известния американски джазмен. Американската вечер ще продължи с жива музика в изпълнение на групите „КЕФ Бенд” и „Ню Стейдж”.
„Какво знаем за американските президенти?” Така е наречена кинолекторията, която по график ще бъде показана през целия месеца в градските училища. Тя включва документални филми за американските президенти Линкълн, Обама и др., предоставени от Посолството на САЩ.
Месецът на Америка ще бъде закрит в Джаз клуб „Стейдж” на 27 февруари с вечер, посветена на Боб Дилън, където ще представена книгата „Боб Дилън: По магистралата на живота” на Хауард Саунс.
Организаторите си запазват правото да променят някои от датите и събитията в движение, за което гражданството ще бъде своевременно информирано.


 Прочитания: 1390 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign