Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Откриха учебната година в Кърджали

 15 Септември 2006

След лятната ваканция училищните дворове днес отново събраха децата на Кърджали. С много усмивки и цветя бе открит първия учебен ден.
По традиция по нестандартен начин протече тържеството по случай първия учебен ден в СОУ “Петко Рачов Славейков” в Кърджали. Смях, радостни възгласи и много цветя изпълниха днес и двора на СОУ “Отец Паисий” в областния център. Гости на тържеството в учебното заведение бяха областният управител Ангел Коджаманов, кметът на общината инж. Хасан Азис и експерти от РИО на МОН.
“Всички вие, ръководство и учители, проявявате търпение и всеотдайност при формиране на интелекта и духа на младото поколение. Пожелавам ви здраве и успехи във вашата мисия!”, каза в обръщението си към учителите, учениците, родителите и гостите градоначалникът инж. Азис.
По повод 15 септември – началото на новата учебна година, зам.-кметът на Община Кърджали Красимира Живанова, посети училищата в селата Перперек. Празнична програма по повод първия учебен ден представиха ученици от училище “Паисий Хилендарски” като бурни аплодисменти получиха две от първолачетата, изрецитирали стихотворения. Зам.-кмет Красимира Живанова и директора Недялко Петков символично връчиха комплект учебници за Първи клас на първолачетата изявили се в празничната програма. След това директорът плисна менчето с вода с пожелание за успешна и безпроблемна учебна година.
При откриването на новата учебна 2006 / 2007 година те поздравиха учители и ученици от името на кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис, като им пожелаха много здраве, успехи, амбициозност и последователност в овладяването на знанията и всеотдайност при формиране интелекта и духа на младото поколение.
“Споменът свързан с тържествения момент на прекрачване на прага на любимото училище, усмивките на първите учители, веселият смях в училищния двор, празничната музика и букетите от цветя ни кара, нас, вече порасналите деца, да изпитваме носталгия по тези отминали дни”, каза заместник – кмета на община Кърджали Красимира Живанова.
Ресурсен център за работа с деца със специални образователни потребности отвори врати днес в сградата на Помощно училище-интернат “Д-р Петър Берон” в Кърджали. В центъра ще работят учители, които ще оказват методическа помощ при интегрирането на децата в масовите училища.Още снимки
 Прочитания: 2615 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign