Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Откриват месеца на Америка в Кърджали на 6 февруари

 05 Февруари 2014

Утре от 17,30 часа в залата на Бизнесинкубатора в Кърджали ще бъде официално открит месецът на Америка в Кърджали. Гост на събитието ще бъде арх. Димитър Андрейчин, който ще изнесе презентация на тема „Архитектурата на Ню Йорк”.
Част от професионалната биография на доц. Арх. Димитър Андрейчин е и специализацията му по урбанизъм в Института за урбанистични изследвания при Университета “Джонс Хопкинс” в Балтимор, както и преподавателската му работа като гост-професор в Архитектурния департамент на Колежа по проектиране на жизнената среда в Калифорнийския Политехнически университет в Помона (Лос Анджелис), Калифорния.
Първата проява от месеца на Америка в Кърджали ще бъде съпътствана от фотоизложба за град Чикаго, предоставена от Посолството на САЩ и фондация „Приятели на Чикаго”. Тя ще бъде експонирана във фоайето на Бизнес инкубатора.
Месецът на Америка в Кърджали се организира за поредна година от Дружество „Приятели на САЩ”, Клубът на американските възпитаници в Кърджали /US Alumni Club/, Посолството на САЩ и Община Кърджали.


 Прочитания: 1356 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign