Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

На Антарктика вече се вее флагът на община Кърджали

 07 Февруари 2014

Флагът на община Кърджали вече се вее на българската база на Антарктида. Постави го първият кърджалиец стъпил на леденият континент Стоян Анадолиев. Той откри и филиал на стогодишното читалище „Обединение 1913” в Кърджали на Южният полюс. Там вече е факт и електронната библиотека, в която наред със заглавията на професор Христо Пимпирев и професор Боян Биолчев са качени електронните варианти и на няколко кърджалийски автори.
Стоян Анадолиев отпътува за Антарктика на 6 януари тази година. В края на миналата година на съвместна пресконференция кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис му връчи два флага на общината, за да бъдат осветени в параклиса на станцията, като единият остане на леденият континент, а другия да се върне в Кърджали.
Част от поетият ангажимент Анадолиев вече изпълни. До българската база на Антарктика се развя и знамето на историческият музей в областният град. Всички в групата на полярниците са в добро здраве и с бодър дух, се казва в съобщение от кърджалийския полярник.


 Прочитания: 1409 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign