Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Посрещаме Трифон Зарезан с конкурс за най-добро вино и винар

 12 Февруари 2014

Община Кърджали и Дом на културата канят всички кърджалийци и гости на града на един от най-почитаните български празници, вкоренил се дълбоко в народностната ни традиция – ТРИФОН ЗАРЕЗАН!
Народното веселие ще започне на 14 февруари, петък, в 17.30 часа на площада пред Дома на културата, като организаторите освен фолклорната музикална палитра, ще предоставят безплатно вино.
Както всяка година е предвиден Конкурс за „НАЙ-ДОБРО ВИНО И ВИНАР”, в който може да участва всеки производител на божествената напитка в нейните бели и червени краски. Най-добрите винари ще бъдат определени от специално жури, а отличени ще бъдат първите трима. Награда ще има и за най-добро бяло вино. Ще бъде връчена и поощрителна награда от името на кмета на община Кърджали.
Вече се приемат мострите на белите и червени вина, които ще се състезават в конкурса. Мострите ще се предават в счетоводството на Дома на културата от 9 до 17 часа. От там обещават да ги опазят неприкосновени за комисията, която ще обяви наградите.


 Прочитания: 1386 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign