Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Книгата "Случаят Ванга" ще бъде представена в Кърджали

 12 Февруари 2014

На 13 февруари /четвъртък/ от 17.30 часа във военният клуб ще бъде представена книгата "Случаят Ванга". Организатори на проявата са Община Кърджали, Регионална библиотека "Никола Й. Вапцаров", Военен клуб - Кърджали и авторът Николай Стоянов.
За разлика от повечето издания у нас, посветени на Ванга, насочени по-скоро към сензацията с журналистически привкус, книгата на Николай Стоянов съдържа много биографични факти за пророчицата и е преди всичко една лична история за нея, пречупена през писателския поглед. Освен в България, изданието излиза успоредно в Македония и Русия.
В книгата читателите ще открият интересни случки на Ванга и популярни лица като Блага Димитрова, Тодор Живков, Людмила Живкова, Светлин Русев, Николай Райнов, Евтим Евтимов и много други творци, политици, артисти, дипломати, както и такива с обикновени хора, участвали или станали свидетели на необикновени срещи с пророчицата. Част от историите в нея са известни на широката аудитория, защото повечето от тях се пренасят от уста на уста, но са обяснени и интерпретирани от автора по различен начин. В книгата са разказани и такива, които читателите ще научат за първи път.


 Прочитания: 1603 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign