Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

„Кауфланд България” - поредната голяма инвестиция, отвори врати и в Кърджали

 12 Февруари 2014

Голямата търговска верига „Кауфланд България” отвори официално врати и в Кърджали. Лентата прерязаха председателят на Управителния й съвет Димитър Спасов и кметът инж. Хасан Азис. За да участват в церемонията по откриването на хипермаркета бяха дошли цялото ръководство на община Кърджали, експерти в администрацията, общински съветници, представители на различни институции, граждани и гости на града.
В приветствието си към кърджалийци Димитър Спасов подчерта, че фирмата е създала над 100 нови работни места, изцяло заето от местни хора, че хипермаркетът предлага над 20 000 артикула, като политиката е приоритет да бъде родното производство, в това число и на местни производители от региона.
„Успехът на „Кауфланд България” се крие и в ценовата политика на постоянно ниските цени. Отстъпките, които фирмата получава при закупуване на големи количества стоки, тя предоставя на своите клиенти. Хипермаркетите „Кауфланд” продават винаги на ниски цени и предлагат на своите клиенти услуги и гаранции, които излизат от рамките на обичайното”, каза председателят на управителния съвет на „Кауфланд България” Димитър Спасов.
От своя страна кметът на Кърджали инж. Хасан Азис подчерта, че това е поредната голяма инвестиция в общината, а за да се случи са създадени условия за това, което е и част от общинската политика.
„Това, че една голяма верига като „Кауфланд” предпочете Кърджали означава, че Кърджали е едно добро място за инвестиции, че градът има потенциал за развитие, за това, че институциите в него работят така, че да създават условия да се инвестира. Сигурен съм, че всички, които работят в „Кауфланд” са от града. Това, което за нас е важно е, че голяма част от продуктите, които се предлагат, са родно производство и нашето желание е там където е възможно, производители на селскостопанска продукция да бъдат предпочетени от „Кауфланд”, каза инж. Хасан Азис пред присъстващите на церемонията по откриваното на хипермаркета кърджалийци и гости на града.
След като лентата бе прерязана, Димитър Спасов, инж. Хасан Азис и всички останали разгледаха хипермаркета, който е разположен на площ от над 2300 кв.м. Самият градоначалникът стана и първият негов клиент като си закупи бонбониера под формата на сърце. Малко след това той я подари на съпругата си, която също беше сред първите клиенти на „Кауфланд” в Кърджали.
Още снимки
 Прочитания: 2800 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign